Onze richtinggevers

Wat voor basisschool wilt u voor uw kind? En wat vindt u belangrijk? Lees hieronder of de Kameleon past bij u en uw kind.  

TOPPRESTATIE  

Iedereen kan een topprestatie leveren. Hoe? Als school zorgen we ervoor dat kinderen zich op hun eigen niveau ontwikkelen. Kinderen krijgen verschillende mogelijkheden. Zij leren en ontdekken in een veilige en uitdagende omgeving en met aandacht voor de individuele begeleiding en individuele verschillen.  

De Kameleon staat voor houvast, balans en evenwicht. De basisschool is de plek waar de basis wordt gelegd. Kinderen leren en ontwikkelen op hun eigen niveau. Iedereen op de Kameleon kan een topprestatie leveren.  

SAMEN 

Samen met de ouders 

De samenwerking tussen kind, ouders en school vormt de basis voor groei en ontwikkeling. We kijken samen met ouders naar de ontwikkeling van het kind. Die samenwerking maken we zo uitgebreid als nodig en zo snel en makkelijk als mogelijk. Bijvoorbeeld door de app Social Schools. Dit platform maakt het mogelijk om de leerkracht meteen een berichtje te sturen aan het eind van de dag.  

Samen in de klas 

Kinderen leren van en met elkaar. Bij De Kameleon versterken we hun samenwerking in de klas vanuit het principe coöperatief leren. Dat betekent dat elke leerkracht gestructureerde werkvormen gebruikt waardoor alle kinderen nadenken over een opdracht of vraagstuk. Daarnaast werken de verschillende jaargroepen dagelijks samen en zorgen zij voor een gevarieerd lesaanbod. Zo staan we samen voor elke dag groei.  

PLEZIER 

Een voorwaarde om met plezier naar school te komen, is dat kinderen zich veilig voelen en zichzelf zijn bij ons op school. Veiligheid vinden wij dan ook de basis. Ook is het een voorwaarde om te leren. Wanneer kinderen plezier hebben in leren, ontwikkelen zij zich elke dag.  

Wij werken met de methode de Kanjertraining. De Kanjertraining bevordert het onderling vertrouwen in groepen. Vertrouwen is de basis voor rust in de klas. Ook bevordert de Kanjertraining de sociale veiligheid en het schoolklimaat.  

KLEURRIJK  

De Kameleon staat voor kleurrijk en streeft naar talentontwikkeling bij alle leerlingen. Wij streven er naar dat alle kinderen zichzelf zijn en dat alle kinderen elke dag groeien op verschillende gebieden. De leerkrachten geven de kinderen de kans om nieuwe talenten te ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Iedereen is welkom op de Kameleon.   

Wij vinden het belangrijk dat kinderen op onze school fit zijn en blijven. Daarom zetten wij ons in voor een gezonde leefstijl en beweging tijdens de lessen.