Samen naar School klas

Kinderen met en zonder beperking samen naar school op De Kameleon 

Wat is de Samen naar School klas? 

In een Samen naar Schoolklas krijgen kinderen met een (ernstige) meervoudige beperking les in een reguliere basisschool. De kinderen krijgen les in hun eigen, speciaal aangepaste, lokaal. Ook bezoeken de kinderen, samen met een begeleider, de reguliere klassen van de school. Denk hierbij aan het meedoen van de muziekles of aansluiten bij de gymles. Andersom zijn de kinderen van de basisschool natuurlijk ook welkom in de Samen naar School klas om samen activiteiten uit te voeren. Zo leren kinderen met en zonder beperking van en met elkaar. 

Kinderen van 4 tot 12 jaar met een meervoudige beperking zijn welkom in deze klas. Kinderen leren, spelen en ontwikkelen op hun eigen niveau en in hun eigen omgeving. Een gespecialiseerde leerkracht, een zorgmedewerker en een vrijwilliger begeleiden dagelijks de kinderen. Zij maken gebruik van een op maat opgesteld onderwijs- en zorgplan. In de klas is plaats voor 6 à 8 kinderen. 

De inrichting van de SNS-klas is mede mogelijk gemaakt door HandicapNl en Het Gehandicapte Kind. 

Is deze Samen naar Schoolklas uniek?

Dit is niet de eerste klas in Nederland, er zijn ruim 35 van dit soort initiatieven verspreid over het land. Maar in het Westland is de klas wel uniek. Onze school is de eerste basisschool in het Westland die kinderen met een meervoudige beperking de mogelijkheid biedt om in hun eigen woonomgeving naar school te gaan. 

Bent u nieuwsgierig geworden? 

Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de aanmelding of heeft u een andere vraag? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op. Daarnaast kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. Vraag dan naar Theo Molendijk of Evelien van der Heijden, zij vertellen u graag meer over dit mooie initiatief. 

 

Contactformulier Samen naar School klas